ION2 Sertai Kuiz SEBUDI Anjuran PKKSSAAS, UPM | INSTITUT NANOSAINS DAN NANOTEKNOLOGI (ION2)
» BERITA » ION2 Sertai Kuiz SEBUDI Anjuran PKKSSAAS, UPM

ION2 Sertai Kuiz SEBUDI Anjuran PKKSSAAS, UPM

SERDANG, 21 Februari – Institut Nanosains dan Nanoteknologi (ION2) telah menyertai Pertandingan Kuiz SEBUDI edisi Sulung anjuran Pusat Kebudayaan dan Kesenian Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah (PKKSSAAS).

Pihak ION2 telah diwakili oleh Puan Rosiha Abdul Razak, Cik Khariza Abdul Wahab, dan Encik Muhammad Fikrul Hasani Che Musa. Program ini berbentuk pertandingan yang terbuka kepada PTJ di UPM dan merupakan satu inisiatif terhadap pemerkasaan pengetahuan dan meningkatkan kefahaman serta memberikan pendedahan bersandarkan pendekatan budaya nilai tinggi yang ditunjangi tiga (3) elemen utama iaitu tatasusila, tatacara dan tahap keintelektualan serta amalan nilai-nilai murni.

ION2 telah berjaya menempat diri ke pusingan separuh akhir dan dinobatkan sebagai PTJ segmen Terbaik Kahoot.

Walaupun ION2 hanya berjaya mara ke peringkat separuh akhir, semangat juang serta keinginan untuk mendalami warisan seni dan budaya di Malaysia akan tetap diteruskan demi kelangsungan ilmu kepada cucu cicit anak Malaysia.

Disediakan oleh,

Hjh. Rosiha Abdul Razak